Praktijk Algemeen

Praktisch


Wat doet je huisarts?

Tarieven:

Wij zijn geconventioneerd. Dit wil zeggen dat wij werken volgens de tarieven vastgesteld door het RIZIV

Wij werken aan derdebetalerstarief.
Indien u aangesloten bent bij een Belgische mutualiteit en u uw Globaal Medisch Dossier (GMD) in onze praktijk heeft, betaalt u enkel het remgeld.
Voor een gewone consultatie bedraagt dat 4 euro. 

Opleidingspraktijk

We zijn verbonden aan de KULeuven voor opleiding van studenten die voor huisartsgeneeskunde kiezen. Daarom gebeurt het regelmatig dat een voorlaatste- of laatstejaarsstudent de consultatie volgt. U kan op elk moment vragen om toch uw arts alleen te spreken.

Daarnaast werkt in onze praktijk ook een HAIO (huisarts in opleiding). Dit is een gediplomeerd arts die zijn/haar specialisatie huisartsgeneeskunde voltooit en die zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doet onder supervisie van de andere artsen.


Globaal Medisch Dossier (GMD)

Het beheren van al uw medische gegevens door één artsenpraktijk draagt bij tot een betere kwaliteit van de gezondheidszorg. Patiënten met een GMD krijgen vermindering van het remgeld op de consultatie, volledige terugbetaling van het supplement voor avondraadplegingen en verhoogde terugbetaling bij verwijzing door uw vaste huisarts naar bepaalde specialisten. U kan op elk moment vragen uw dossier door te geven aan een andere huisarts.